diumenge, 13 d’abril del 2014

CONTRACRÒNICA DE L’ASSEMBLEA DEL 12 D’ABRIL DE L’ICOG.


“Sí vens de fer el viatge cap a Ítaca ...”
Doncs sí. Aquest dissabte va tenir lloc l’Assemblea General Ordinària del Ilustre Colegio Oficial de Geólogos a Madrid. Un contrapunt apart és l’inefable viatge en avió que a l’anada ens va traslladar en 4h 30’!! de la porta de casa fins a la seu col·legial. Com hem pogut viure tant de temps sense l’AVE? En arribar, sensacions estranyes. Sensacions estranyes de retrobar companys de professió defensant interessos des d'altres territoris. Sensacions estranyes quan la veterania i l’experiència ens adjudica un clar respecte davant els companys de govern que acaben d’arribar i una complicitat amb els membres més antics.
El transcurs de l’assemblea relativament plàcida i tranquil·la com no es veia en aquests darrers anys. Votacions guanyades per unanimitat, però no totes; participació a nivell de tot l’estat molt baixa; precs enverinats i preguntes llancívoles, però dins un ordre que podríem considerar saludable en el marc del debat. Un apunt arriscat en l’eix de l’assemblea, els resultats econòmics del 2013, amb un dèficit acumulat per tot l’ICOG de 231.000 euros.
Davant d’això, paraules gruixudes pinzellades amb la suavitat de l’aquarel·la: Coordinació nacional en l’acció política (quines competències amb dotació pressupostària li quedarà a Catalunya els propers anys?); control mensual de la gestió econòmica de les delegacions per part de la seu central (qui controla al controlador?); unitat en l'argumentari alhora de comunicar una posició respecte dels temes sensibles (com és podran unificar criteris amb interessos territorials contraposats com ara el PHN?). Tancar delegacions deficitàries i deixar només delegats autonòmics (!!!!).
Els aires recentralitzadors que bufen des de l’altiplà arriben a tots els racons de l’estat. Al col·legi també.    
“Més lluny, hem d’anar més lluny...”


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada