dimarts, 13 de maig del 2014

NOTA DE PREMSA: SOBRE L’INFORME FET PÚBLIC PER L’INSTITUTO GEOGRÀFICO NACIONAL SOBRE EL PROJECTE CASTOR

El COL·LEGI DE GEÒLEGS DE CATALUNYA sobre l’informe fet públic per l’Instituto Geogràfico Nacional sobre el Projecte Castor

INFORMA QUE:

1.- Aquest informe recull les dades ja conegudes des de fa 8 mesos sobre la relació directa de les activitats d’injecció de gas promogudes en el Projecte Castor i la proliferació de terratrèmols que van esdevenir a les Terres de l’Ebre el passat mes de setembre.

2.- Aquesta relació causa - efecte ja va ser reconeguda per l’empresa Escal UGS en tot moment, com ara  a la jornada “Geologia i geofísica del Projecte Castor. Implicacions de risc”, que va tenir lloc el passat 25 de febrer a la seu del Col·legi de Geòlegs de Catalunya.

3.- Si bé aquests tipus d’instal·lacions, els dipòsits de gas subterrani, són necessàries per abastar les puntes de demanda energètica, el coneixement del subsòl ha de ser sempre el més extens possible, amb totes les disposicions tècniques, econòmiques i temporals que permetin assolir aquest objectiu.

4.- D’altra banda, aquests tipus de projectes han d’incorporar un estudi detallat d’avaluació del risc, com a conjunció de la vulnerabilitat d’un territori envers la perillositat del projecte que ha d’acollir. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada